Pages

29 December, 2012

RESEPI SPAGETI MUSHROOM CARBONARA


bahan2:

  • Sos spageti carbonara (tak kira la jenama apa..kami guna prego)
  • sumber : google image
  • cendawan dalam tin  dihiris( kalau nak fresh guna cendawan tiram)
  • lada benggala dihiris
  • bawang besar kuning dadu
  • bawang putih dicincang
  • bahan perasa
  • minyak
  • serbuk basil atau herba-herba western (thyme,oregano etc) + lada hitam sedikit
  • spageti
  • keju parmesan
 cara2:
  • rebus spageti bersama sedikit minyak untuk elakkan melekat. sesudah masak gsegera toskan.
  • tumiskan bawang besar sehingga layu ( penggunaan minyak sedikit sahaja digalakkan gunakan olive oil ye)
  • gaul sebati dan masukkan bawang putih (diimasukkan lewat kerana bawang putih lebih cepat hangus berbanding bawang besar) - ( kalau nak tambah isi ayam boleh masukkan masa ni)
  • masukkan sos spageti, cendawan & lada benggala 
  • tambahkan bahan perasa dan serbuk basil/herba western dan lada hitam. gaul sebati...
  • Siap untuk dihidangkan dengan meletakkan spageti dan siramkan kuah carbonara. Dan taburkan keju..
SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT BERHUJUNG MINGGU....

No comments:

Post a Comment