Lama rasanya tak kongsi resepi dengan kalian kan?. 
Mari cuba menu baru ni, baru lah sangat kan..:-)
Selalu dah buat cuma kali ni ala-ala paprik gitu
BAHAN2:
- 1kg ketam (elok pilih ketam betina sebab lebih isi)
 - 1 pek 200g cili boh
 - sedikit belacan
 - 1 biji bawang besar
 - 5 ulas bawang putih
 - 3 batang serai di potong2 kasar
 - sedikit daun limau purut
 - 1 biji telur
 - bahan perasa
 
CARA2:
- bersihkan ketam
 - kisarkan ciliboh, bawang besar, bawang putih & belacan
 - tumiskan bawah kisar hingga naik bau
 - masukkan ketam dan kacau sebati
 - selepas 5minit masukkan serai & daun limau purut
 - masukkan bahan perasa & kacau2 sehingga masak
 - akhir sekali masukkan telur dan kacau rata (tambahkan air kalau nak berkuah)
 - sedia untuk dihidangkan
 
SELAMAT MENCUBA.................

alaaaa sedap nyer!~
ReplyDelete