meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (2) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

09 May, 2011

MEE GORENG SOTONG SEKSYEN 2, SHAH ALAM

Hari ni cik yan demam. Dia ni kalau demam makin berselera, ha pelik tapi benar. Kami ni selalu boring bile makan benda sama jer bile makan luar. Bila kat umah pun masak yang pelik2 sikit. Konon biar berselera, padahal memang selalu berselera cuma boring jer dengan makanan yang sama. Balik dari kerja, cik liza terus pulang ke rumah ambik cik yan bawa pergi makan2 supaya cepat sembuh.

Destinasi kami setelah berpikir2 tetiba teringat nak cuba mee goreng sotong Seksyen 2 Shah Alam sebab haritu masa hantar cupcake ada ternampak banner kedai ni. Kiteorang selalu gak pergi seksyen 2 tu layan kedai2 peberet masa zaman belajar. " Alhamdulillah" & "wawasan 2020" wah legend tuh!!... Selalu layan nasi pataya dia yang mewah plus memang dah siap2 ada daging merah. Ditambah pulak dengan minum air MILO CINCAU!!..perghhhh gua tak kasi can.

Kali ni ada cipta kelainan sikit, cuba mee goreng sotong. Kedai dia bersebelahan KFC tu yer. Tiba dalam jam 650petang, agak ramai orang disitu. Memang rezeki kami, sampai2 ada 1 meja yang orang dah siap makan. Terus duduk. hehehe. Atas meja dah nampak menu ni, ha pe lagi terus la order. Mee goreng sotong 2+air milo cincau+air tembikai.

Sempat snap ada pamplet atas meja tu...TIPS MAKAN...bla2..ha sila tengok.

Tak lama mee goreng pun sampai, terus perah limau.

Ye sotong dia tak berapa banyak seperti kami makan mee goreng sotong kat padang kota, Penang. Tapi tetap terbaik !!!...sedap. Kami suka mee goreng nya.. MEMANG POWER!!! harga nya RM4/pinggan.

ok entry kali tak berapa panjang, sebab nak layan merongmahawangsa kat astro 1st. Cik yan beli bila dia boring duduk rumah, habis dah semua siaran tv ditengoknya.

ok yer semua selamat mencuba

p/s: kawan2 teringat tak zaman layan nasi lemak kolej jati? ingat tak iku thati nak jer beli. Tapi tadi balik sempat intai , tapi takda pun :-( ......cuti sem ker?

4 comments:

  1. gerai wawasan 2020 tu memang best.. portion dia pun bnykkkkkk... plg best nasi goreng daging merah.. sedapnya... masih teringat2 sampai skang... sebab, turun2 dr bas terus nampak gerai tu dulu... miahahahahaha...

    ReplyDelete
  2. mee goreng ni kat s.alam seksyen 2 kan..sbb dh kuar tv JJCM.. sy pon p cuba la sbb nampak cm best..tp hampa..bila p sana rupa2nya mee dia goreng biasa je. kosong....sambal sotong sikit je dalam 4-5 jurai je..rs biasa mcm sambal sotong biasa x special pon...owh sblm ni RM4 ye..pas kuar tv tetiba je RM5...come on la.... mentang2 dh masuk tv.

    ReplyDelete
  3. nifalnin: ha tang portion memang terbaek... tapi rasa sekarang banyak dah tukar2 owner macam kat alhamdullillah tu..tu peberet.tapi haritu pergi dh tukar tukang masak. tak best dah..kecewa

    ReplyDelete
  4. anon: ha dgr kata mmg ada masuk JJCM....oh ye dah mahal ker? haritu nak singgah repeat tapi ramai sangat orang jadi tak da seat so pergi makan gerai lain.
    tak dinafikan memang sambal sotong dia agak sikit compare kat Padang Kota, Penang tu.. tapi tuk lepas gian..ok gak layan...kami suka rasa mee & sambal sotong mereka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...