meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

20 September, 2012

BURGER BAKAR KAW KAW, LOKAS MAKANA PUCHONG

Hye...ingat lagi tak post masa kami kemaruk nak makan burger bakar kaw kaw, tapi dek keglamouran BBKK ni maka kami buat sendiri patty sebab tak sanggup nak tunggu beratur lama.

HAAAAAA...ahkirnya tercapai impian setelah sekian lama mengidam burger bakar. Minggu lepas kami sempat singgah ke Lokas Makana kat Puchong untuk merasa burger bakar. Ini sekali bawak adik Yan meronda port2 makan yang ada kat sini.

oh ye terus ke topik utama, tentunya lokasi burger bakar kaw kaw yang glamour ni terletak di 3 tempat sahaja (merujuk kepada website mereka) iaitu di :-

Seksyen 2, Wangsa Maju
Jalan 4A/27A, Seksyen 2 Wangsa Maju, 53100 Kuala Lumpur
Puchong
Lokas Makana Food Court, No 15A, Jln. PU 13/2, Tmn Puchong Utama, 47140 Puchong, Selangor
Arena Cafe, Seksyen 5, Wangsa Maju
No. 32, Jalan 1/27F, Pusat Bandar Wangsa Maju (KLSC), 53300, Setapak, Kuala Lumpur

boleh follow facebook mereka di sini


info :

Operation hour 6:45PM - 2AM (bergantung kepada keberadaan patty2 di kedai mereka).
mereka tutup pada hari isnin (wangsamaju sahaja)
mereka juga tidak menerima sebarang tempahan melalui sms/ call ( jangan budget2 mereka nak ada servise delivery pulak ye yob!!). Anda memang kena datang order kat kiosk2 mereka sahaja.

ini map yang kat puchong kat LOKAS MAKANA ( unik nama tempat ni , agak2nya mesti nak letak lokasi makanan kan?..tp hilang 1 2 huruf baru unik )
klik untuk tumbesaran sihat :-)

gerai burger kaw kaw..depan sekali...senang nk cari


LOKAS MAKANA ....banyak gerai2 kat situ. Next time boleh cuba yang lain2 plak

MENU??? ni tak payah cakap la memang banyak la dan dah tentu la fokusnya burger kan? Sila usha2 kat sini

masa ni aku pergi bertiga, dengan lupa nak kuarkan duit dah atm pun dah mula tutup ( dah lepas midnight), maka apa yang ada dalam purse kite korek kasi habis!!

kami order burger beef biasa untuk adik yan, dan kami order single beef baconizer ( ada tambah bacon) 

dan single beef turkeynizer ( tambah kepingan turkey lah tu ).
Masa ni memang la tengah lapar,  tahan je tak payah makan malam lepas pergi wedding dan open house di rumah kawan. Memang terus nak hadap ni je niat dari tadi. Kami sampai dah tak ramai dah, terus boleh order ( teringat zaman hot! awal2 bugerni orang beratur sakan nak makan burger bakar kat Wangsamaju tu, sekarang masih macam tu ker??)

Tak lama pas order, dapat dah...terus ngap. sedap memang sedap...tapi macam kurang panas je...kecewa sikit. kalau panas2 mesti lagi mantap mantop meletop kan? hmmm.. rasa macam nak jadi cerewet mintak panaskan semula, tapi macam demanding sangat je.. baham je lah..

Ada orang tu siap tambah roti telur 1 sebab kata macam tak cukup, sah2 la kuat makan :-)

Ada masa nanti nak try plak menu2 / kedai2 lain kat lokas makana ni...macam menarik je! korang sapa tak pernah pergi lagi, cuba2 la cuci mata kat port makan baru ni.

19 September, 2012

16 September, 2012

PENANGAN UJIBAKAT 1MILLION MONEY DROP

Lama dah tak update blog, banyak benda nak cerita tapi sumpah aku tak da masa nak taip. Ok lah rajinkan diri taip something tuk bacaan korang dikala hari2 cuti ni.

Ni kisah kami ke ujibakat Money Drop kat the Garden Hotel, Midvalley. Kami naik transport awam je dari Komuter Subang Jaya. Nak save duit parking sebab sure mesti kene parking lama. Tapi tak sangka la selama ni..Nak tahu berapa lama..Nanti dipenghujung cerita cuba kira berapa lama kami tunggu. Jam 630pagi kami dah gerak dengan Komuter. Dalam 715 kami dah pun tiba kat Hotel setelah ronda2 jalan kaki cari kat mana hotel tu nyer lobi. Masa tu ingatkan kami terawal. Sekali tengok punya lah ramai orang yang dah tunggu. Ada kot 200 orang. Tapi semua masih berkumpul2 berlegar kat lobi. Dalam jam 730 kami diarahkan keluar dari pihak hotel untuk beratur kat luar. Berebut2 la beratur, akhirnya jauh ke belakang la kami.

Maka silalah beratur lama2 kat luar ye.. 

beratur panjang....

Rasanya 930pagi baru perasan ada kamera pihak 1MMD lalu, sakan la peserta2 ni melambai2 termasuk kami. JAKUN!!.. la la la..:-P



ni dah 10pagi...terang dah...boleh posing2 dengan selesa

Teruskan menunggu disamping dapat lihat lebih ramai orang yang datang nak ambik bahagian. Bayangkan kira2 jam 11 kami pun berjalan2 tengok keadaan kat barisan depan dan ke tandas. Nampak ada 1barisan lagi kat depan lagi dari pintu masuk. Ingatkan ada buka 2 kaunter rupanya...EKOR BARISAN KAMI...!! keliling hotel garden??? bayangkan ketabahan mereka. Kami pun dah hampir2 giveup. Lagikan mereka, dengan panasnya.
1230tengahari baru dapat no giliran....(mungkin mereka start dari 7000 kot)
lagi 100m ke pintu masuk

No. giliran ni diberi secara berkala, bukan la sekali diberi dapat semua dari 0-bla bla bla. Tak silap 50/trip je. Sebelum dapat no. giliran kami dah seram2 gak takut tak sempat register. Sebab register tutup jam 2petang. Gerak pun macam siput, Seksanya la nak dapat 1 Mil kan??? kite ingat semudah2 jawap soalan2 kat rancangan TV je masa siri2 lepas tu kan. Padahal saingan nak masuk rancangan ni bermula bila anda ambil keputusan nak beratur. Ini serius kalau tak tabah tu balik je lah!. 

Yang kat depan2 tu banyak yang nak potong Q, masing2 yang beratur lama mengamuk la. Korang yang lain pun biar la bersivik sikit, kot ye kemaruk nak dapat 1Mil tu kan.... Berpada2. Orang ada datang 5pagi lagi, Ko datang 10pagi nak potong Q. Mujur tak kena bunuh. Ha3.

Jam 115 tengahari, akhirnya kami pun dapat masuk ke lobi dan dibawa ke tingkat 29. 1 group ada 50 couple je. Kat atas ingatkan dah terus boleh jawab soalan, rupanya kenalah menunggu lagi untuk taklimat. Duduk je la tepi2 bilik seminar ni. 

Tak lama lepas tu kami dipanggil ikut no. giliran untuk taklimat. Ada kira2 25 couple tuk 1 room. Selesai taklimat kami di bawa masuk ke bilik exam pula. Duduk asing2 dengan partner, jawab la 20 soalan objektif superb susah. Aku yakin yang confirm betul dalam 7-10 je, lain2 hentam je. Dan yang bertambah menarik kedua2 partner kene pass 13 soalan, salah 1 gagal maka gagal lah. Selesai exam kami di bawa ke 1 lagi bilik untuk tahu result. Maka kat sini ada la postmortem soalan2 tadi. Kira2 15minit muncul la seorang coordinator bawa keputusan. Dimaklumkan hanya 1 je berjaya dari 25 couple tu. Mereka tak bagitahu siapa yang gagal. Hanya yang berjaya sahaja. Tu pun berjaya untuk kepeingkat kedua, yang mana diperingkat ni mereka akan diuji dengan format game sebenar & ada kamera. Agaknya nak tengok korang mesra camera ke tak kot, serta tengok keserasian korang.

Dengarnya tahun ni dinaik kan markah lulus ke 13 berbanding last year cuma 11, dan soalan disusahkan. Maka yang lepas stage 1 tu betul2 genius la gitu!.

Kami harap je serasi baju sama, tapi gagal. Belum cukup genius dan berpengetahuan luas.

Apapun aku puas hati sebab dapat pengalaman macam ne rupa orang beratur berejam2 nak ujibakat + lega sangat2 sebab ada 1 couple tu agak menyerlah berbanding yang lain, dengan dress-up nya dan overnya. Study dari beratur sampai la ke dewan taklimat. tu aku relex lagi. Lagi panas hati boleh plak datang kul 10pg. Tup2 tanya2 orang kat depan2 aku tu pasal2 borang la apa lah...terus je potong Q. Terubat duka bila tengok dia pun gagal...hahahaha...sapa suruh potong Q. Kot2 kalau tak potong, mungkin ada rezeki anda berjaya... cewah!!

Jam 230petang, kami turun dari Lift nak keluar, tengok kat loby ramai sangat orang mengamuk2 dengan pihak 1MMD sebab mereka dah beratur lama tapi tak dapat no. giliran. Mereka nak no harini untuk datang semula esok. Tapi dengarnya tak dapat, sebab tak adil untuk mereka yan gmemang plan nak datang keesokkan harinya. Bertekak2, aku yang kecewa dan lapar ni terus membawa diri ke GardenMall. Tak tahu la kesudahannya macam mana. Mungkin pihak 1MMD pun perlu ambil langkah2 lebih efektif dalam mengendalikan ujibakat besar macam ni, exam hanya 10minit je, tapi masa menunggu makan masa yang terlalu lama.

Kami ubati kekecewaan dengan makan di Tony Romas, sebab foodcourt ramai gila orang dan hati melonjak2 nak makan Kicking shrimp tu dari hariu lagi..mengidam orang tak mengandung ni lagi payah nak dilayan!. Selain tu, kami order half onion loaf, soup of the day dan Shrimp & salmon Piccata. Liza gilerkan ikan2 & seafood berbanding ayam2 / daging2. Yan memang sukakan daging2 &  ayam2.  Gitu gini jam 430 kami tiba di rumah, malam tu kami sambung beraya ke Bangi, gosip2 pulak. :-)

sumber: google

Tahun depan panjang umur, kot2 ada lagi insyaAllah boleh cuba lagi, kot2 berjaya boleh la kami buka kedai makan :-)

emmmm...ada rasa teringin nak makan burger bakar kawkaw la pulak. Kot2 nanti jup lagi leh pergi mencuba , boleh bawa adik Yan sementara dia datang rumah ni. Ni tengah lapar ni..

Dapat kira tak berapa jam kami menunggu???????


06 September, 2012

SALAM LEBARAN


Salam Aidilfitri semua…. Maaf zahir batin
Aku baru terkedek2 nak wish raya ditengah bulan Syawal...syabas!!

Tahun ni kami berdua cuti panjang start dari jumaat 17/8 sampai la ke 28/8. Saja habiskan masa bersama keluarga, selalu sibuk dan setakat hujung minggu je sempat balik kampung. Apa pun tak sempat nak buat. Tahun ni raya balas dendam cuti lama. Lama2 pun extra 2 hari je kot dari kebanyakkan orang lain kan?

Cadangnya 16/8 Khamis tu lepas kerja terus bergerak. Tapi malangnya tempahan tak siap lagi, kuih tuk rumah sendiri pun tak sempat nak bikin. Akhirnya jam 12tengah malam baru kami gerak. Tabahkan hati je masa tu, sebab kalau berlengah nak balik Jumaat pagi tentu nanti jem dan silap2 sampai ke malam sabtu kang tak balik2. Barang penuh kereta, dengan mesin jahitnya (langsir rumah tak sempat buat). Tempahan kuih nak hantar ke Putrajaya lagi. Memang kelam kabut dan akhirnya jam 2 pagi baru dapat kami bergerak menuju ke selatan. Nasib baik KikiLala dah tinggalkan lama kat kampung, kalau tak sian mereka terabai. Jam 445pagi kami bersahur di RNR Machap, ingat nak bersahur di rumah Yan di JB tapi tak sempat. Malam tu berkabus je jalan dari YongPeng ke Simpang Renggam, macam memandu kat Genting Highland jerk. Kami menuju je JB dulu hantar tempahan kerepek di sana dan niat nak buat kuih tat. Tiba kira2 jam 610pagi, sempat berborak2 dulu dan kemudian terlelap. Terbangun 10pagi mula la kami buat aktiviti baking kuih tat. Sambil2 layan abah Yan pasang langsir. (nasib baik sempat siapkan rumah ko punya langsir Yan oi!!, tempahan2 langsir come to mama…puii) Tengok2 jam dah 3petang, dapat dalam 2 balang kecil je. Terus aku roger niat nak balik ke BP. Tak boleh lewat2, nanti Mem besar kat rumah bising, langsir dia tak siap!!… (selebihnya tat tu ko cetak sendiri la yan oi!! Aku chow dulu)..

Tiba di BP sempat la berehat sekejap layan2 tv. Pastu bila mem asyik tanya2 langsir dia terus aku ambik hati potong2 langsir. Start malam tu terus aku menjahit, sambung lagi sabtu tu. Akhirnya berjaya siapkan MALAM RAYA!!…fuh…lega.. 

Pagi raya rumah aku memang tak meriah mana, orang 3 ketul je. Aku, Abang & Mak. Dulu masa kecik2 meriah la sepupu2 ramai balik kg atok, jadi meyinggah rumah aku. Sekarang masing2 dah ada keluarga masing2, Atok pun dah tak da suasana tu dah lain dah. Korang mesti tanya tak boring ke?...terasa macam iklan Aaron Aziz. Alah bisa tegal biasa dah...

Lepas je sembayang raya, maaf2an terus ke dapur makan sama2. Selalunya ke kubur arwah ayah dulu tapi tahun ni plan raya ke 2 baru pergi. Lepas makan2 melepak2 tengok tv. Bila petang ada la saudara berkunjung. Raya ke2 dapat ke kubur seperti dirancang, orang kurang ramai, lebih selesa jadi panjang sikit masa ziarah tu. Kalau tak macam pesta. Dan raya ke 2 je mula la ‘baraan’ lelaki ( marhaban dari rumah ke rumah).  Yan sungguh excited dengan marhaban2 ni...hahaha..masa tu ada sekali dia datang orang marhaban pun nak sampai, dia siap nak interframe lagi!!...overexcited la katakan. Marhaban sekampung. Raya ke 3 baru sampai rumah, kampung panjang la katakan. Selesai je ‘baraan’ kiteorang bersiap nak beraya ke rumah makcik2 belah arwah abah. Tak jauh pun semua ada di Parit Raja, Batu Pahat & Sri Medan (ni port paling lama setiap kali raya). Tambah pulak tuan rumah masak lauk kampung time kami tiba tu hujan lebat. Kena pulak sambal biji ranti, ikan tenggiri lemak, nasi panas2 .fuh!! berselera yang makan. Tambah pulak makan ramai2, lagi la syiok. 4 buah kereta yang datang mana tak ramai kan? masa ni la beraya sakan…dalam perjalanan balik lalu kawasan Parit Ya’ani. Dah terlajak tu boleh gak abg aku suruh u-turn sakan nak pekene satay. Harga 50sen halus2 je. Aku bagi can la sebab memang tak da lelemak, perapan sedap kuah kacang pun osem!. Kalau tak ada terbalik meja tu. Ha3. orang yang ajak stop benti layan satay tu membaham sampai 27 cucuk. Aku bagi can sebab satay halus2... Hish2. Ko kalau jumpa satay memang dikerjakan cukup2 ye. 

Raya ke 4 bertapa kat rumah je. Raya ke 5 barula berjalan kampung mak pulak, jumpa family belah mak plak kat BP jugak. Pergi 1 kereta je. Macam tahun2 lepas raya 3 tu je sapu bersih beraya 1 hari je, tapi tahun ni cuti panjang jadi manfaatkan sebaik2 nya. Lama sikit bertapa rumah sedara2. Tapi tahun ni tak dapat beraya ke JB dan gelang patah tak sempat. Ingat nak pergi isnin lepas tapi ramai dah naik kerja kan.

Raya ke 6 aku pergi beraya rumah jiran2. Dan petang tu aku gerak ke JB sebab tetiba ada plan luarjangka. Tetiba je rasa eh jom g singapore!!…sebab esok pagi2 konon nak gerak maka malam ni dah nak kena sampai JB. Pastu kami ke openhouse sepupu Yan (bertuah aku dapat makan soto & laksa johor). Boncet2.

Sabtu kami ke singapore naik public transport je. Patah kaki berjalan, tu pun banyak lagi temapt tak sempat pergi. Makan pun aku rasa payah, kat foodcourt dia sebelah nasi padang sebelah ciok panggang…tengok2 lauk semua hmmm… rasa2 tengok yang panggang tu lagi sedap. Kah3.. balik JB gak baru kiteorang makan macam orang tak makan setahun!. Buktinya...ha tengok sini. Dah update dah sebelum ni.

Ahad tengahari baru balik BP masak laksa. Yan dan adik2 datang beraya. Isnin dan Selasa lepas tu tak kemana2 pun duduk rumah lepak2,  tanam2 pokok dikala hujan reda, pergi pekan shoping2 sikit cuci mata. 2 hari ni memanjang redup, suram dan hujan. Apapun 2 hari terakhir mak aku betul2 layan makan. Isnin sup ekor, Selasa tomyam !! terbaik lah… Minggu ni kawal makan k  he3 (ada gelakkan disitu)…

Selasa jam 6petang kami bergerak balik ke Subang. Tak jem pun!! Lega..Kiki Lala pun tak buat hal elok je tak kencing berak. Cuma entah merajuk apa tak nak makan sangat ni. Risau dibuatnya. Balik ni aku pujuk bagi makan sardin lebih2 k. Tapi sekarang si Lala mencirit2 plak. Makan tengok dah selera tapi punggong comot..adehhh sian dia.

Citer g singapore aku sambung next entry. Special punya!! tunggu dapat copy gambar dari adik Yan.

Apapun tahun ni walaupun kami sedondon kami takda gambar raya sedondon. Ada gambar tak rasmi je, tu pun sebab tunang abang datang dan snap gambar sama2. muka aku pun lebam macam makcik, tak sempat pakai topeng…hahaha…

Akhir kata Salam aidilfitri semua.................

nota kaki bengkak : semalam baru tengok2 tv sambil makan kuih tat...kat opis plak sibuk kunyah2 kerepek tempe pedas dengan rempeyek. bak kata opismate...tepung goreng tu jugak ko suka!!

03 September, 2012

TEPIAN TEBRAU, JOHOR BAHRU

Salam.....update sikit cerita cuti raya kami yang panjang tu..he3
raya ke 7 kami jejakkan kaki ke kota singa..saja jalan2 short trip je & unplanned pun, pergi balik hari je.
(nanti dah dapat keseluruhan gambar2 di sana baru aku update citer singapore k)

Balik dari sana kira2 jam 11 malam, kami yang masing2 kelaparan tu berpakat singgah ke gerai2 di tepian tebrau johor bahru. Dulu rasa macam ada cerita gak tempat ni, ke takda ..lupa plak. Nanti kalu terjumpa, aku letak link kat sini.

harap2 map ni membantu..(klik untuk tumbesaran)

Kami order macam2..almaklum 5 orang makanya selera macam2. 

gerai feberet setiap kali singgah sini..
GERAI AYONG
layan sotong kangkung, cakuih bakar, air kelapa laut & ais jelly
ada pelbagai menu lagi..

heeh...macam orang mengantuk disorongkan bantal..
ada plak yang letakkan otak2 kat meja
otak2 dia sangat la besar!! memang sangat2 besar

Tu dia sotong kangkung sudah mai...

cakuih bakar plak sampai




 ais jelly

air kelapa laut

ini order kedai sebelah  Ayong...
kerang bakar ..

daging merah nasi putih

meehoon goreng

nasi goreng seafood...tentu2 nya sangat la banyak!! sumpah banyak giler

masa makan2 yang ditunggu setelah seharian bertahan bila makanan kat singapore tak berapa mengena dengan selera kami (seharian la sangat yek?)


kesudahannya........
jumlah terkumpul (macam kira wang simpanan jerk):-
rm 48 ( cakuih bakar 1 , sotong kangkung 1, air kelapa 1, air ais jelly 2, tapau cakuih bakar 1, tahu bakar 1)
rm 8 ( otak2 gebusss 10 + air minuman 2)
rm 39 ( nasi daging merah 1, nasi goreng seafood 2, meehon goreng 1, kewtew tomyam 1 , kerang bakar 1)

BERBALOI TAK BERBALOI!!??

01 September, 2012

ini kucing betul ke tipu ni???????????

Cuba tengok pic ni...agak2 real ke tipu?
sumber : google 

v




v




v




v


jawapannya adalah!!!!!

venus - the amazing cat
unik dan comel sungguh!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...