Minggu lepas kami menghadirkan diri ke Kuantan untuk majlis perkahwinan sahabat kami. Hari Sabtu selepas majlis kami sepakat untuk makan di Ana Ikan Bakar Petai di Tanjung Lumpur. Kedai ni di sini sahaja ada 3 kedai, dan ada juga cawangan di Bangi. Kami bertiga tiba kira2 jam 8malam. Dan rakan kami tiba sejam selepas tu. Masa kami tiba, orang masih belum begitu padat. Kami terus mencari tempat yang ada dan terus ke tempat pemilihan ikan & seafood2 yang lain untuk sajian dinner kami.
Ada pelbagai pilihan dan dari segi harga diperhatikan jauh lebih murah dari di Selangor ni. Mungkin faktor tempat berdekatan dengan tempat mudah dapat bekalan. Jenis masakan yang wajib cuba tentulah bakar petai.
Kalau anda berkunjung ke kawasan ni, jangan terkejut sepanjang2 kawasan ni sangat banyak kedai makan. Ikutkan kami nak pergi petang betul2 lepas majlis, boleh tengok kawasan sekitar. Tapi dek keletihan maka berehat2 di bilik dahulu, malam baru kami keluar. Tak mengapa la mungkin bila datang semula lagi nanti akan pastikan untuk sampai awal (petang) untuk melihat permandangan sekitar. Mari layan gambar...
suasana kedai |
sotong goreng tepung (2ekor besar) terbaik!! dan kami siap tambah lagi 2 ekor extra!! dek kesedapan gorengannya |
ketam cili (3ekor) |
lala halia (dalam 500g mungkin) |
kailan goreng (2orang makan) |
ikan siakap stim (mula nak cuba ikan bakar petai..tapi kami nak makan stim jadi tukar yang bakar ke menu yang lain) |
udang bakar petai (3ekor besar2 belaka udang ni....ada sejengkal) |
sakan penuh meja..... |
Total RM140 termasuk air...
Terima kasih banyak pada sahabat yang belanja kami...mudahan bertambah murah rezeki di tempat kerja baru ye...
Selamat mencuba..
nota kaki bersemut2: bila ni nak repeat...nak pergi tido Cherating pulak...
Perghhh! Terlioq aihhh... (>_<)
ReplyDeleteAku prnah pegi yg kat bangi. Mmmg packed gila. Masa tu bln pose. Lagi laaa... Tp kira ok la mknn dia. Cuma kdai sempit. Huhu...
tak sabar nak cuba nanti
ReplyDelete