meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

28 February, 2014

K STREET CAFE, SS15 SUBANG JAYA



Hye semua….

Update sikit cerita makan minggu ni.

Dalam 3-4 hari ni makan makanan berkhasiat dan kurang karbohidrat sikit. Sikit je, sempat jugak curi-curi makan fries. Hahaha… Awal pagi buat smooties, ala campak je buah-buahan yang dah di bekukan dan campurkan yogurt kosong. Blend je pastu teguk. Sedap! Sebabnya tak tahu dah nak makan sarapan apa kat office ni. Buntu pemikiran. ok nanti share resepi smooties sesukahati tu. Tapi apapun esok nak pergi Penang weeding officemate, tentulah makan besar. Yeah!

Apa yang penting harini nak update cerita makanan korea. Bukan merancang sangat nak mencuba makanan korea pun. Tapi sebenarnya dah janji lama nak jumpa kawan yang rupa korea ni. Last jumpa bulan puasa yang lepas. Rumah dia kat KL je pun, macam jauh sangat kan. Disebabkan kesibukan masing-masing tu yang kadang sahabat yang berada dekat dengan kita pun kita tak sempat jumpa kan. Maka set tarikh awal-awal, baru boleh jumpa.

Selepas pickup kawan kat stesen komuter. Terus menuju ke SS15, ke K STREET CAFÉ. Hasil sepakat perbincangan kami mencuba makanan Korea. Lunaskan hajat mak buyung (padahal katanya takda teringin apa-apa pun, saja je). Kat kawasan ni waktu 730malam memang pack, nak parking punyalah susah. Turunkan mereka berdua dulu dan cari parking, akhirnya berjaya di depan Asia Café berhadapan Taylor College. Menapaklah aku ke café tu.
 
Café ni dua tingkat. Kami ambil tempat di tingkat bawah. Bila kami ke tandas Nampak tingkat atas lebih menarik. Berhajat nak pindah tempat tapi dek kerana makanan dah tiba, batalkan saja hajat tu.

Ok jom layan gambar….
tingkat bawah
 
Tingkat atas, boleh duduk bawah. Menarik kan?
Juga di tingkat atas
tak tahu apa nama..yang pasti dapat free masa tunggu menu lain sampai
choc bubble & air tembikai

kimchi rumyun (macam maggi lah rupanya, rasa je lain)
sup kimchi
bibimbap set
Bulgogi ( beef )


Mari kongsikan harga di café ni. Kimchi Rumyun RM12.90, Bulgogi Deopbab RM16.90, Kimchi Soup + Set Bibimbab RM22.90, Choc Bubble RM6.90, Watermelon Juice RM7.90, semuanya + 10% tax. Ada royalty card. Setiap RM30 dapat 1 tebuk lubang. Setiap lubang kedua dapat percuma makanan atau minuman, bergantung pada gambar kat kad tu. Sah untuk 3 bulan sahaja.  Menu lain boleh semak sini, pilih-pilih dulu sebelum order.
 Keseluruhannya makanan sedap dan harga berpatutan. Kami dah plan nak pergi lagi. Sesiapa yang minat sangat dengan fenomena korea ni bolehlah mencuba makanan di sini. Sentiasa dihidangkan dengan MTV Korea. Halal dan ada JJCMnyer tag (tag ke orang panggil benda tu, hentam je lah)


Subang Jaya Outlet :
     The Street Cafe Ss15 - Halal Korean Food
     No 28, Jalan SS15/8, Subang Jaya
     47500 Petaling Selangor .
     03-56329822

Sunway Pyramid Outlet :
     The Street Cafe Pyramid
      Lot 197, Asian Avenue,
      First Floor, Sunway Pyramid Shopping Centre
      03-5632 9822
SELAMAT MENCUBA……
 
Sumber gambar, tq ye
july-shinyen
yayahana


 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...