meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

13 February, 2014

NASI LEMAK WAK KENTUT,KULAI, JOHOR



Hye semua…

Meh update kisah nasi lemak nama pelik ni. Nasi Lemak Wak Kentut…..prot prot hehehe. Ok takda bunyi. Mana dapat nama pun tak pasti.
 

Minggu lepas balik je dari kerja kul 6petang terus bergegas berlari ke lift dan terus marathon ke kereta dan tekan minyak kuat2. Bukan apa nak kejar tempat makan sebelum tutup. Almaklum lokasi nak terjah punyalah jauh, Kulai Johor.
Tempat ni dah lama survey sebab ada kenalan review. Tambah tertarik dek nama yang pelik tu. Tambah lagi bila Wak Doyok promote kat Instagram dia.

Tekan minyak punya pasal jam 10 malam gitu kami dah bersiar2 di tepi jalan di Daerah kulai belek google map. Akhirnya sampai dan TUTUP!...hishhhhhhhhh. Dan masa on the way ternampak lagi satu tempat (cawangan) yang buka. Maka tak dapatlah tengok havoc main branch. Maka u-turn semula ke 2nd branch terletak berdekatan stesen keretapi Kulai. Kebetulan sampai tu orang tak ramai sangat dan keretapi dari mana ntah baru je sampai stesen. Pon pon…teringat zaman dulu..kenangan sungguh, merasa juga naik masa zaman sekolah teknik dulu. 13tahun lepas. Dari johor bharu ke Kluang. Untung ada kawan rajin layan impian rare ni. Tq Yana.
 

 
 
Order nasi dua, ayam dua, telur rebus dua (sebab telur goring dah habis) & air dua. Tak ingat pula berapa semua tapi dalam rm13-15 la mcam tu. Dah hujung2 je..semua banyak habis, nasi lemak bogel je dapat. Tapi nasi memang bersantan. Kalau makan pagi mahu lelap sampai ke petang.


 
Ok ni alamat cawangan utama.
Jalan Susur Kulai 2, Taman Kulai Besar, Kulai, Johor
Cawangan ke dua di stesen keretapi Kulai

 
SELAMAT MENCUBA
 
 

1 comment:

  1. best! teringat ingat lagi.


    follow back

    amalinamohayidin.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...