meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

25 February, 2012

TRIP PENANG - KEDAH 2012 - part 4(last episode)

Trip yang pertama untuk 2012
PENANG - KEDAH
21jan-24jan 2012

Selasa 24 jan 2012

Harini hari terakhir kami di Penang dan semalam kami ke Bukit Bendera. Jam 11 kami bersiap2 untuk check out. Dan seperti di rancang kami nak ulang ke salah satu tempat syurga makanan kat Penang ni yang kami jumpa masa ke Penang tahun lepas iaitu............

93, Lebuh Chulia, Georgetown, Penang.
Source: google
kapitan briyani claypot...memang terbaek RM7 ke RM8 kot...lupa dah harga sebenar
siap buat aksi lagi tu
licin.....
Selesai bersantap kami ke Chowrasta. 


Ha naik tangga tu...dan sila singgah ke kedai buku kat atas tu.



Sumpah banyak giler timbunan buku. Dari novel, majalah, buku pelajaran macam2 ada....tak percaya? ha tengok ni...!!




Antaranya...sapa traveler mesti suka buku2 ni...
ini pun ada jugak!!
Turun dari kedai buku , kami lalu pasar2 basah dah terus ke kedai2 jeruk. Kalau ke Penang tak beli jeruk tak sah kan. Sini banyak kedai, jadi pandai2 la survey dan tawar2 (tips : kedai kat dalam2 lebih murah berbanding diluar2 tu)
macam2 ada...sila jamu mata dan tekak
Selesai beli jeruk kami ke sekitar situ je. Ada deretan kedai2, mula la menyoping kain batik, kain pelekat wat ole2. Kat sini Sejadah dia cantek2. Sampai yang tak nak beli apa2 pun akhirnya terbeli..hahaha..
Proses memilih dan tawar menawar
Selesai bersoping sakan, kami dibawa ke tepi pantai tuk berphotsutt! kali terakhir. Bertuah la kami ada potografer tak berbayar ni yang sudi melayan kerenah kami berposing2.




 



Pelbagai aksi...mungkin haritu Penang berlaku gegaran sikit kot.hahaha
Last sekali best shot la konon!!


Jam 4 lebih kurang kami ke Parit Buntar, lepas mamak dan bertolak kira2 jam 8malam. Kami tiba di Subang  kira2 1pagi, tak jem bagusnya. Extra 1 jam tu sebab melepak kat RnR bergosip2.

Tuk trip kali ni memang antara yang terbaik, Penang ada makanan BEST!!! tapi kami terlepas nak repeat Nasi kandar Line clear & mee udang Sg. 2. Takpe, ada rezeki ke sana lagi.

Dengan ini berakhir la episod trip ke Penang- Kedah kami selama 4 hari ni.

Minggu depan kami ke Medan-Lake Toba, InsyaAllah. Banyak lagi tak settle termasuklah nak sahkan passport aku yang di kirimkan dari Australia (hilang masa trip GC haritu) tu sah lagi ke tak? hahaha. 
Nanti balik dari sana, kami cuba update2 la cerita kami disana. Trip kali ni dirancangpergi beramai-ramai ada 12 dewasa 3 kanak2, Harap2 semua ok2 je dan tak hilang passport lagi.

Jumpa Lagi...:-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...