meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

12 April, 2013

HUTAN BANDAR BISTRO - CHICKEN CHOP RM5

Minggu lepas kami balik ke kampung, maka malam tu dah pakat nak layan chicken chop RM5 yang dikatakan glamour tu. Sampai je rumah Cik Yan lepak2 sekejap dan terus bawa adik, mak & ayah Cik Yan ke tempat nak dituju. Kami menuju ke cawangan ke 2 HUTAN BANDAR BISTRO ni, terletak di Jalan Yahya Awal (berdekatan TNB JB). Cawangan utamanya di Hutan Bandar.

maaf la yer..gambar macam kelabu asap
(seiring hati aku yang berasap masa tu kot)


Datang malam dan kawasan ramai orang, malas nak ambil gambar...2 gambar ni dari google. Masa kami datang ramai sangat bebudak remaja lepak kat luar tu, jadi kami sekeluarga decide nak makan kat dalam je. Cuaca agak panas & dilihat meja & kerusi agak bersepah2. Meja tak berlap..ok harap ini bukan la petanda buruk.





Menu kami order 4 chicken chop grill (RM7.50) & 1 chicken chop biasa yang glamour (RM5). Tapi yang tak bestnya order 5 air, setengah jam kemudian 2 je yang sampai. tu pun dah mula makan dah. Bila minta check semula order sampai ke sudahnya tak dapat. Kalau makanan lambat aku leh terima tapi air lambat! maaf susah nak terima. Lagi2 nampak air dah beratur tersedia tapi tak da orang yang hantar. 

Lastnya kami blah je tanpa tunggu air, bayar yang mana kami makan&minum sahaja. Bagi kami layanan sangat mengecewakan dan tidak menghormati warga tua. 

Ha...kan ..tak semua yang kami cuba tu ok. Kalau tak ok memang kami akan komen (kot2 kalau owner terbaca boleh la perbaiki).

Makanan keseluruhannya sedap dan berpuas hati. Kecuali yang otak2 dan pepes yang diletak2 kat meja tu. Kenapa rasa macam dah banyak kali bakar?? isi dah tak merah? lebam je aku tengok!.. Dalam lebam2 tu habis juga sebab agak lama tunggu makanan apatah lagi minuman.


Pesanan pada owner kedai, sila la perbaiki mutu layanan anda, waktu menunggu & kebersihan kedai. Berikan layanan yang menarik seiring dengan rasa makanan anda. Makanan dah boleh market tu, sayang kalau faktor layanan tu buat kami dan pelanggan2 lain taubat tak datang lagi....Murah bukan segalanya......

5 comments:

  1. aku pernah pegi sini. mmg ramai org. pastu nak parking kena tepi2 jln je. aku setuju yg mknn dia ok. sedap, murah. ok la kan. tapi servis mmg ade out cket. sbb staff x cukup ke ape xtau la.. masa aku dtg dulu pn cawan, pnggan, meja, masih b'sepah2 lagi. huhuu...

    ReplyDelete
  2. tu la....servis dia sangat mengecewakan

    ReplyDelete
  3. Servis lembab. Air muka masam mencuka. dh la mcm tak ikhlas je nk ambik order. Mmg last la ak dtg. Bayar mahal skit pn xpe.

    ReplyDelete
  4. Young gun...aik dah lebih 6 bulan pun masih sama je. ? Hm..... Rugi rugi

    ReplyDelete
  5. Yup!!true semalam(01.01.2014) nak tunggu amik order pun sejam lps tu dia blh mrh mak sy dia ckp "kalo x sbr blh balik!"..sgt2 biadap..Sape owner dia pun xtaw laaa...xnak perbaiki lgsung mutu layanan tau nak untung je..aisshhh lama2 blh lingkup gak bisnes kamu kalo layan mcm nak bg anjing makan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...