Lama rasanya tak kongsi resepi dengan kalian kan?.
Mari cuba menu baru ni, baru lah sangat kan..:-)
Selalu dah buat cuma kali ni ala-ala paprik gitu
BAHAN2:
- 1kg ketam (elok pilih ketam betina sebab lebih isi)
- 1 pek 200g cili boh
- sedikit belacan
- 1 biji bawang besar
- 5 ulas bawang putih
- 3 batang serai di potong2 kasar
- sedikit daun limau purut
- 1 biji telur
- bahan perasa
CARA2:
- bersihkan ketam
- kisarkan ciliboh, bawang besar, bawang putih & belacan
- tumiskan bawah kisar hingga naik bau
- masukkan ketam dan kacau sebati
- selepas 5minit masukkan serai & daun limau purut
- masukkan bahan perasa & kacau2 sehingga masak
- akhir sekali masukkan telur dan kacau rata (tambahkan air kalau nak berkuah)
- sedia untuk dihidangkan
SELAMAT MENCUBA.................
alaaaa sedap nyer!~
ReplyDelete