meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

29 June, 2010

AH CHENG LAKSA HOLIC!!..RETURN..

Setelah agak lama tak update blog ni..kelihatan seperti bersawang2 jerk..so ambik masa sekejap tuk kemas blog (kemas rumah sokmo takda mood..kemas blog ada plak mood tu) Entry kali ni, kami tujukan khas buat cik FA’E yg sakan berdiet ketika ini.. good luck…chaiyok……sesiapa berminat nk tempah baju bajan dengan dia sile ke ----> pink with envee (upah promote:- sile belanja kami kat ACL k....kah3) Semenjak kami cerita pasal ah cheng , cik yan & ‘pan mee’ nyer…tak sempat nk snap dh makan..so tak dpt nk tunjukkan pan mee ni.. atas permintaan penuh bersemangat dr cik fa'e..dengan jayanye.... tada...(sile lihat gambar2 di bawah yea...yeah!!) So semalam tengahari nk g summit nk lunch kat ACL tapi hajat kami tak kesampaian dek tempat duduk penuh… dh terpikir nk g order gak n then bawak makan kat kedai makan depan tu…tp takut ada yg simbah dgn air ke minyak ke plak nnt…melampau sungguh..beli makanan tmpt lain..tp tumpang duduk kat situ..lalu kami beralih arah ke ‘AYAM PENYET’…nanti kami upload plak menu2 kat ayam penyet ni k… So jom layan gambar.. Kali ni cik lieza mengidam benda lain plak…mengidam la sangat.....ha3…so dia order nasi lemak ayam rendang……yum2…terangkat…


(punyer la tak sabar, terlupa nk snap masa dia tengah chantek..ni dah terusik sikit...fokus pd telur n nasi tu...) he3...


Cik yan..hmmmm macam biasa le…pan mee pujaan.. semalam org tu macam terbagi lebih sikit sukatannyer.. kembung buncit la cik yan




Ha ada the latest…PAN MEE KERING….. nanti kami cuba ..n review tuk korang2 k.. P/s : fa’e : walaupun dikau sedang diet, tapi rasanyer kalau layan ACL ni ok kot sekali2…janagan order nasi lemak / mee kari sudah le..he3…bile mau makan sama kat ACL ni..jom2

3 comments:

  1. aaaa. sedap nyaa. nmpk cm healthy je. cm mee sup je gtu. bleh la mkn. haha. tp tggu abes pntg 4 ari jap. nnt aku roger ye, bile mau p. hehe.

    ReplyDelete
  2. pntg? pantang kah? LOL..
    mmg cam sup jer...kalau dh ready, roger2..dekat jerk dgn kiteorg..jom!
    ajak la azimah..kalau biasa diet dia ke laut...kat tempat ni sure di persisiran pantai jerk ..LOL

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...