meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

17 June, 2010

SKYTREX, BUKIT CERAKAH, SHAH ALAM

kali ni entry untuk aktiviti tahun lepas, tak silap nov 2009. opis buat sport club n aktivitinyer...tada...skytrex..kat bukit cerakah shah alam.

Hmmm harap jerk 5thun bertapa kat shah alam dulu masa belajar..ada la sekali kot ke area ni, tu pun sbb hostel ada buat family day kot....ada sukaneka kat sini…kalau tak tak jejak le ...

so, kami pepagi dengan semangatnyer telah sampai kat sana dlm jam 9pagi..then register dgn ajk terlibat. pastu dpt kebenaran masuk n kiteorg naik tram ( betul ke ejaan ni)..macam bas la tp openair. sungguh nyaman la dlm tu..tak terkata..sejuk jer so tiba lah ditempat yg dituju... apa lagi snap pic la


sebelum apa2 kite tangkap2 gambar dlu k...senyuman dlm debaran


diajar cara2 memasang abah2 dgn betul...cik yan paling pantas..dh bersiap sedia nmpknyer


kiteorg snap gambar masing2..konon2 dh ready ni




ni 2org opismate...hahaha..ada anting2 besau..

jgn tiru cara ni..marabahaya!!


Ok ni la trex yg akan kiteorg naik...



biasanyer hanya untuk yg dh selalu buat aktiviti camni...

kiteorg 1st time..redha jerk la...mencuba....

dh opis taja yg ni...hantam jerk la labu...

agak2 lepas 1 kali jd la..merasa..

ok kuatkan semangat nk naik tangga ni




itu dia........2 org budak comel sedang memanjat tangga..ha tak ke semput dh la berkurun lama tak join / buat2 aktiviti camni....tinggi tu panjat..ada kot 40 anak tangga tu (lupa plak nk kire..)..cik yan nk melalak dh masa ni...dengan semangat & sokongan akhirnyer sampai ke platform..


tinggi...tangan naik mengigil dh..tak percaya tinggi ? ha tgk pic ni..tinggi tak tinggi



sampai kat atas..lama gak cik yan nk terjun .....tgh2 tu mcm sungai..tp kering la...terbayang2...kalu jatuh tak lemas pun patah riuk le...tak ke seram...tp semangat tetap kami teruskan cabaran. akhirnyer berjaya buat terjunan , di ikuti rapat oleh cik lieza..


ni siap ada rakan rakam...ahhhhhhh ngeri giler..

walaupun buruk ..nnt kte share k video ni..

oppsss!!

alamak tak boleh la pulak nk upload..fuhhh selamat..jangan marah yea

nnt if boleh, kami upload k


finally..sampai platform 2..sekali tgk atas..mak ai tinggi nyer tangga ni..da la kot 60 anak tangga...dengan selamba + semput nyer..kami giveup..turun .. :-( ha ..tu la pdn muka tak da stamina..dh tak leh enjoy lebih.....ha3..kan dh kata td ..lepas 1 kali terbang pun jd...kire capai target la tuh...kah3

sesapa nk pegi naik ni n nk wat sampai habis trex makesure ur stamina n azam tu kuat la..kene yg mcm kami ni..tewas ha3..tp apa pun dapat gak merasa terbang kat atas tu..


"kiteorg ada... ko ada?" pinjam statement sapa yer...lupa plak



turun2 snap gambar..konon nyer dgn penuh kejayaan menghabiskan trex tu..wakaka

tp ni snap kat big thrill departure enterance..

yg ni lebih sesuai untuk beginer..

kalau nk naik yg ni bayar lain tau...

tak silap la rm 25 kot ...yg extreme tu rm 35

( mmg la tak ingt bayaran almaklum opis seponsor) he3


peace no war!!



click2...



ok jumpa lagi entry akan datang..

sgt2 enjoy..ada gak cycling kat sini..

pg esok nyer masuk kerja..kenkang :-) hahaha..

kaki sakit..tgn sakit..tp mmg fun..try le

korg yg kiut miut mesti boleh..sedangkan kami yg terlebih kiut + comel ni boleh..

( tp dr platform 1 ke platform 2 jerk la..) ok what? untuk yg tak pernah try kan...LOL

2 comments:

  1. woo..seronottnyer..kena g gak ni..bertapa kt shah alam tp xpenah g..aishhh..

    ReplyDelete
  2. yup..try la..fun tau...ada gak cycling :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...