meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

20 June, 2010

AH CHENG LAKSA, SEBELAH GAINT DALAM SUMMIT USJ

VENUE : AH CHENG LAKSA, LG FLOOR, SEBELAH GIANT DALAM SUMMIT USJ MOOD: KALAU BOLEH SEGALA MOOD NK KE SINI, SARAPAN , LUNCH, DINNER, ETC
WE R AH CHENG LAKSA HOLIC!!
ha ni la port yang selalu kiteorg war2 kan di fb + opis + dgn kengkawan. laksa dia mmg heaven sungguh!! ni kire port tetap...rasa2 nyer 1/5 gaji kat sini kot..wakaka ok tempat nyer kat dalam summit usj, sebelah giant..diulangi DALAM SUMMIT USJ selalu bile kami kata sebelah giant kat summit usj..org semua ingt tempat ni ada kedai/ restoran/ bangunan sendiri. setelah diselidik2...kami dh tahu dh sebabnyer...coz betul berdekatan summit usj ni ada giant. NO NO NO...bak kata fafau... tp sebenarnyer bukan di situ yer tempatnyer...diulangi lagi sekali DALAM SUMMIT USJ yer. betul2 sebelah giant..kirenyer dia menyewa dgn giant kot?..entah le...tak pulak jumpa bosnyer nk tanyer..tau mkn jerk.wakaka


ni dia stallnyer...


ni dia menu + harga


( ni tuk kat sini jerk la..rasanyer lain tempat lain harga coz ye la sewa tempat lain2 kot.rasanyer la :-)..)


PAN MEE (feberet cikyan...semenjak ACL ni kuarkan produk panmee ni , mmg takda lain dh diorder neyr...PANMEE,PANMEE,PANMEE..takpyh tnya dh..sure dh thu nk mkn apa..)





tunggu sekejap jerk..air dah tiba..

longan sejuk (cik liza punyer) + air tin cocacola (tntu la cik yan punyer)

tp truely minum longan sejuk dia + apa2 pun makanan mmg sesuai...cool2..gitu




laksa sotong + kewtew sup


kat hujung tu nmpk tak? ada cili , otak hudaaang ( peberet cik liza - kalau boleh nk sebotol bubuh kat laksa) & limau nipis


p/s: bile mkn laksa tu bubuh la otak udang + limau ni..mmg lagi terangkat!!



kewtew up...bnyk kan bahan2nyer..yum3


laksa!!!...sotong kali ni..


2 thumb up ( klu boleh nk 4 thumb..tp yg kaki ni takleh la nk angkat..kurang sopan ..he3)...tuk laksa sotong /laksa ikan..mmg sedap..peberet



bile dh kenyang...termenung le...cik yan teruskan sluurpp air..



habis sudah...bersih!! mmg tak membazir

__________________________________________


terbaru ada pan mee...(gambar ada kat atas, tp gmbar menu la)

hmmm..bukan ke td dh ada citer sikit...kan?kan?

tapi tak pe citer la lagi sekali..he3..

ni peberet cik yan..mee dia kenyal3, pastu ada sup ..n ada sayur sikit2..rasanyer sup tu dicampur baun tu..daun pucuk manis kot..rasanyer betul la daun tu.

pastu ada bilis + daging hancur..pastu ada dibagi samabl lagi...

kalau cik yan sure mesti nk 2 plate sambal tu


gambar?

tak da:-(


nnt kami upload pic..tak sempat nk snap..sampai terus kene ngap dgn cik yan..he3

__________________________________________


ni plak kami bg u all intai2 dia nyer laksa siham ( kerang)

ni ambik gambar untuk kali keberapa yer kiteorg mkn sini...lupa lak..

ke 100 kali kot..

masa ni makan dgn opis mate..juga ahchenglaksaholic!

banyak bahan nyer....yum2


p/s: u all patut try tempat ni..sesapa suka laksa..mmg WAJIB cuba!!


menu pun ada pelbagai laksa/curry laksa/kewtewsup/panme/nasi lemak


ada terjumpa outletnyer kat CINELEISURE, DAMANSARA. kat tingkat bawah..baru bukak kot..selama ni tak perasan pun...kami terperasan masa ke sana nk tgk wayang..lagenda budak setan ( cik yan selalu tersalah sebut..lagenda anak setan..ha3..klu2 rasa bincang cerita ni dgn dia jaga2..nantikan saat dia tersalah sebut tu..)


nasib baik masa tu dh layan ahcheng..jd dpt la tgk LBS ni dgn tenang..kalau tak mesti dh terpikir nk kuar wayang b4 citer habis g makan ACL ni...


u all mesti cuba ( kiteorg tak da dpt royalti pun yer..tp highly recomended kat sini sbb laksa sgt2 sedap)


taip punye taip dh terliur..rasanyer esok mcm nk g pekena ACL ni..


zas...dr putra height-->summit usj, parking, naik lift kat tgh2, tkn butang LG, kuar lift..terbau2 laksa dh..terus duduk .. order


"PANMEE SEMANGKUK, LAKSA IKAN SEMANGKUK, AIR LONGAN SEJUK 2"


tak sabarnyer..termimpi2 kang ni

6 comments:

  1. alaaa. nk tgk gambar panmee yg btol2. bg gmba kt menu watpe. haha. nk kena try ni.

    ReplyDelete
  2. akan segera diupload...cik yan ngap awl bg habis :-) tak sempat nk snap haritu

    ReplyDelete
  3. Laksa dkt cafe dlm jusco mid valley pn sedap.. Dh try??

    ReplyDelete
  4. Bukan foodcourt.. dkt DALAM jusco cafe dkt floor house &living.. Nmpak org beratur tu la dia.

    ReplyDelete
  5. wah....betul2 suka makan ni banyak tempat makan tahu.
    hari tu ada terniat nak g tengok muve kat midvalley, tapi cancel. klu tak boleh la try nih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...