meh follow kami meh ...

AH CHENG LAKSA (2) AIR HITAM (1) AISKRIM (1) AKTIVITI HUJUNG MINGGU (2) ALRAWSHA (1) ARNAB (1) ASAM PEDAS (2) ASAM PEDAS JJ MUAR (1) AUDITION (1) AYAM PANGGANG (1) AYAM PENYET (3) AYAM PENYET RIA (1) AYER HITAM (1) BABY PARK CHOY CHINESE STYLE (1) BACK 2 BACK TENGOK MUVE (2) BANGI (2) BATANG KALI WATERFALL (1) BATU PAHAT (1) BBQ (1) BENTONG PAHANG (2) BOWLING (1) BUBUR BERLAUK (2) BUKA PUASA (1) BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT (2) BURGER (4) CAFE (1) CAMERON HIGHLAND (3) CENDOL (1) CHAR KEAW TEOW PENANG (2) CHICKEN POX (1) CHICKEN WING (1) CHINESE FOOD (5) CONTEST (2) CRAB (1) CREPE (1) CUPCAKE (2) D'Arab Cafe (1) DESSERT (3) DINNER COMPANY (1) DURIAN CREPE (2) ECO DUSUN RESORT BENTONG PAHANG (2) FOODCOURT (2) GAMES (1) GO GREEN (20) GOLD COAST - AUSTRALIA (5) GREEN TEA (1) HEALTH (1) HOBI (2) HOMEMADE BURGER (1) HOTEL (1) HULU LANGAT (1) IDEA (1) IPOH (1) JAPANESE FOOD (2) JOHOR (9) JOHOR BAHRU (3) KA FEI TIAM (1) KEDAH (4) KEMAMAN (2) KEROPOK (2) KETAM (1) KOPITIAM (7) KOREAN FOOD (1) KUALA LUMPUR (3) KUANTAN (2) KUCING (10) KUEYTEOW (2) KULAI (1) LAGU2 (2) LAKSA (3) LASER TAG (1) LONTONG (1) MAMAK (1) MASAKAN CINA (4) MASAKAN JOHOR (2) MASAKAN MINANG (1) meatball ikea (1) MEDAN-DANAUTOBA TRIP (9) MEE GORENG SOTONG (1) MEE KARI (1) MEE KARI KETAM (1) MEE RACUN (1) MELAKA (1) MELAKA WONDERLAND (1) MERDEKA (1) MEXICAN FOOD (1) MUAR (1) MUTIARA KATA (7) NASI AMBANG (1) NASI ARAB (2) NASI AYAM (5) NASI BUNGKUS APARTMENT SRI MUTIARA (1) NASI IMPIT (1) NASI KUKUS AYAM PANGGANG WATIE BEACH CAFE - COWBOY STYLE (1) NASI LEMAK (2) NYONYA (1) PAHANG (1) PAINTBALL (1) PARIT RAJA BATU PAHAT (1) PAVILION KL (1) PAVLOVA (1) PENANG (4) PENANG-KEDAH TRIP (4) PERAK (5) PERSEDIAAN TRAVEL (1) PETALING JAYA (3) PIE (1) PLANNING MAKAN SEAFOOD DI JERAM (1) PLAZA LARKIN (1) POPIAH THE BEST (1) PORMTIP THAI RESTAURANT (1) PORT DICKSON (1) PUCHONG (4) PUTRA HEIGHT (2) PUTU BAMBU (1) RAGAM (1) RAYA (1) RENDANG (1) RESEPI - DESSERT/BUBUR/KUIH (3) RESEPI - JEMPUT2 SPECIAL KAMEY (1) RESEPI GRILLED2 GORENG2 (2) RESEPI MAKANAN LAUT (1) RESEPI MELAYU (3) RESEPI PIZZA + POTATO SALAD (1) RESEPI SALAD (1) RESEPI SPAGETTI (5) RESEPI WESTERN (9) ROJAK (1) SAMBAL (1) SANDWICH (1) SARAPAN PAGI (3) SATAR (1) SEAFOOD (4) SELAMAT HARI IBU (1) SELANGOR (3) SELAYANG! CHINESE STYLE (1) SEMBANG-SEMBANG (20) SEOUL GARDEN 101 MALL (1) SETAPAK (1) SG. TEKALA WATERFALL (1) SHAH ALAM (17) SHILIN SWEET POTATO (2) SIAKAP STIM CHINESE STYLE (1) SISTER'S POPIAH (2) SKYTREX BUKIT CERAKAH SHAH ALAM (2) SNACK (2) SOTO (1) STEAMBOAT (3) SUBANG (3) SUBANG JAYA (40) SUMMIT USJ (4) SUNWAY (2) SUP (2) SURABAYA YOGYAKARTA TRIP (5) TAIWANESE FOOD (1) TERENGGANU (2) THAI FOOD (1) THEMEPARK (1) TIPS (2) ULAM (1) USJ (17) WEDDING (1) WESTERN (12) WESTERN FOOD (2) ZOO NEGARA (1)

17 June, 2010

SEOUL GARDEN, 101 MALL

strong>VENUE : SEOUL GARDEN, 101 MALL MOOD : DINNER (lepas balik kerja...meredah jem ke sini...) PRICE/PERSON : LUNCH RM25, DINNER RM35 (kalau tak silap la) ADVANTAGE : BOLEH REFILL & TOPUP berapa bnyk pun nk :-) sungguh heaven ok kali ni story tntg makanan korea ni...kami terjumpa ni masa g 101 mall, almaklum lepas gaji jerk..mula la tekak nk ngap bnda sedap2 n tak pernah cuba lagi..budget pun ada pe lagi...terjumpa la tempat ni kami pernah tgk tempat ni masa rancangan ho chak ( rasanyer la) rancangan makan2 chinese..so ingt tak halal..tp tup2 lalu depan tu nmpk halal n ramai org2 melayu dlm tu..pe lagi dh yakin ni..serang le.. harga dia tak silap if lunch around rm25 kalu dinner rm35 ada + kos la tax etc k... dia punya kuah steamboat ada 3-4 jenis..kami pilih thai tomyam.. tak sempat nk snap pic kat tmpt hidangan yg nk pilih2 apa kite nk mkn tu.. tp yg menariknyer selalu banyak tempat steamboat ni bnyk bebola n seafood yg selalu kite jumpa udang or kerang ke...pastu ayam ke daging ada la 1-2 jenis.. tp sini mmg bnyk pilihan especially ayam, daging, ikan dia....ada curry , black paper, n mcm2 lagi la..kupang pun ada..dia punya dessert pun mcm2 ada.. bebola2 pun ada...bola betul jerk takda.. air pun meriah... klu tempat lain yg kami pernah mkn, bg air sirap.. if nk air lain tambah harga.. ni tak, mcm2 ada...ada manggo, ice lemon tea, oren, etc ..siap leh tambah FOC.. sekali masuk, bayar...pastu mkn la sampai tersandar ..ha3 ..jgn tergolek sudah...sapa nk seret korang kuar kedai nnt... make sure u all pakai seluar yg elastik sikit..so tak la limited sgt food yg leh masuk tu...hahaha ok jom layan pic k ...


ok..mulakan membakar




siap dh..leh le mulakan bersantap



cik lieza berposing + layan ketam




cik yan buat promo!!



macam2 nk dicubanyer..semua nk rasa



jgn salahkan kami yer..plate bnyk ni..coz pekerja belum sempat lagi nk ambik plate kosong tu, kami dh snap pic...masa ni dh nk tahap bersandar dh..


jangan risau, if korang buruk lantak pun org tak perasan sgt coz..bile plate kosong jerk , staff dia akan ambik..so tak da perasan la yg korg dh ambik bnyk2 kali + bnyak plak tu.. hahaha...



last kite makan ais jagung kegemaran cik yan



cik lieza try ABC DEFG.....Z


cik yan layan ais kerim plak..bnyk pilihan wo!!..rambang mata... yela sesetengah tempat 1-2 jenis jerk..ni bile ada 5-6jenis....terpegun cik yan depan peti tu.. mana 1 nk rasa dulu




lastly, snap pic depan kedai :-)..dia ni lagi wat promo!! mmg budget artis..menci



korang2 semua...boleh la g kesini..

rasanyer ada lagi 1 outlet dia kat One Utama, Damansara

check it out yea!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...