.
.
.
V
.
.
.
V
.
.
.
fettuccine daging Q bercendawan
(q for qurban )
cewah!!! gambar macam potograper proffesional :p
Bahan2:
Minyak
Bawang putih - didadu
Fettuccine (boleh je ganti dengan yang jenis2 lain pun)
Daging korban (daging tak korban pun boleh) - direbus sehingga empuk terlebih dahulu
Cendawan bulat dalam tin - dihiris nipis
Sos spageti - kalau boleh yang ada perasa cendawan (saya guna jenama Kimball je sebab ada botol kecil)
Minyak
Bawang putih - didadu
Fettuccine (boleh je ganti dengan yang jenis2 lain pun)
Daging korban (daging tak korban pun boleh) - direbus sehingga empuk terlebih dahulu
Cendawan bulat dalam tin - dihiris nipis
Sos spageti - kalau boleh yang ada perasa cendawan (saya guna jenama Kimball je sebab ada botol kecil)
(Petua nak cepat daging empuk : potong menjadi ketulan besar penumbuk dan rebus bersama sudu besi, sudah empuk baru hiris nipis2)
Cara2:
Masak fettuccine dan toskan - macam masak spageti sama je kan bendanya rupa je lain.
Panaskan kuali, tuang minyak, tumiskan bawang putih.
Masukkan sos spageti, kacau sehingga sebati.
Masukkan daging dan cendawan - tak perlu lama2, sebab daging pun dah empuk kan..
Setelah masak boleh hidangkan bersama fettuccine.
Masak fettuccine dan toskan - macam masak spageti sama je kan bendanya rupa je lain.
Panaskan kuali, tuang minyak, tumiskan bawang putih.
Masukkan sos spageti, kacau sehingga sebati.
Masukkan daging dan cendawan - tak perlu lama2, sebab daging pun dah empuk kan..
Setelah masak boleh hidangkan bersama fettuccine.
Tips :
Elak spageti melekat: letak minyak masa didihkan air baru masukkan fettuccine ni)
Kalau kuah cair, ambil sedikit kuah dan daging serta cendawan dan blenderkan. Selepas itu campurkan semula dengan kuah yang banyak tadi. Gerenti lebih melekat2 kat fettuccine tu.
Selamat mencuba ye....lebih mudah dari makan kacang goreng :-P
No comments:
Post a Comment